naar de inhoud gaan
U bent hier:  Start

Gynaecologiepraktijk Beveren: Drs Smet-Catry

 

Welkom bij onze gynaecologische praktijk, 

Onze groep bestaat uit : drie artsen nl. Dr. Smet & Dr. Catry  en vijf vroedvrouwen die samen werken aan een up-to-date opvolging van uw zwangerschap, een adequate begeleiding bij vruchtbaarheidsproblemen en u verder helpen bij pathologiën van gynaecologische aard. Borstproblemen en menopauze krijgen ook de nodige aandacht. 

We werken samen met het Sint-Augustinus ziekenhuis te Wilrijk.  Een performant ziekenhuis met een absoluut hoge patiënttevredenheid.

 In een rustige en ongedwongen sfeer zal u persoonlijk aangesproken worden en zullen uw problemen met de nodige ernst en zorg benaderd worden.

 

Op deze site krijgt u een idee over onze werkwijze en vindt u verschillende links naar informatie over het ziekenhuis alsook folders over verschillende ingrepen.

 

Indien u een afspraak wenst te maken kan u ons telefonisch bereiken op 03/775.24.46

 

Lijst met de groepsleden

 • Dokter Dirk Smet • Dokter Vincent Catry


  Specialiteit: Gynaecologie
 • Vroedvrouwen Onze vroedvrouwen


  Specialiteit: Gynaecologie

Focus op...

 • Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

  Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

   Hier kan u alles vinden wat u moet weten over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Hysterectomie

  Hysterectomie

   Het Griekse woord ‘hyster’ betekent baarmoeder en ‘ectomie’ staat voor ‘uitsnijden’. Een hysterectomie is dus een operatie waarbij de baarmoeder verwijderd wordt. Vrij vaak worden ook de eileiders en de eierstokken weggehaald. Dit hangt af van de reden van de operatie, de bevindingen tijdens de ingreep en je leeftijd. In deze brochure vind je eerst algemene informatie over de betrokken organen. Vervolgens wordt beschreven wat de meest voorkomende redenen voor een hysterectomie zijn, wat er tijdens de operatie gebeurt en welke risico’s er aan verbonden zijn.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Curettage

  Curettage

   Een curettage is een kleine gynaecologische ingreep die dient om een diagnose te stellen bij bepaalde klachten of om miskraamweefsel uit de baarmoeder te verwijderen. Meestal wordt er onderzocht waarom je abnormaal bloedverlies hebt. Een andere benaming is ‘dilatatie en curettage’ of kortweg ‘D&C’. Een curettage is een vaak uit-gevoerde operatie bij de vrouw. Er bestaan verschillende redenen om een curettage uit te voeren. Om goed te begrijpen wat een D&C inhoudt, moet je enige kennis hebben van het uitzicht en de functie van de inwendige geslachtsorganen bij de vrouw. Daarom vind je in deze folder eerst algemene informatie over de baarmoeder, de eileiders en de eierstokken. Vervolgens wordt beschreven welke de meest voorkomende redenen voor een curettage zijn, wat er tijdens de operatie gebeurt en welke risico’s eraan verbonden zijn. Een curettage is een ingreep op de baarmoeder; eileiders en eierstokken worden ongemoeid gelaten.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Laparoscopie

  Laparoscopie

   Laparoscopie betekent letterlijk ‘in de buik kijken’. De gynaecoloog maakt twee tot drie kleine insneden van ongeveer één cm in de buikwand. Langs één van die sneetjes wordt een laparoscoop in je buik gebracht. Een laparoscoop is een lange dunne buis waar men met een kleine camera doorheen kijkt. Via de andere insneden brengt de gynaecoloog instrumenten in waarmee geopereerd wordt. Daarom wordt deze operatietechniek ook ‘sleutelgatchirurgie’ genoemd. De gynaecoloog kan de operatie via de laparoscoop op een beeldscherm volgen. Er bestaan verschillende redenen om een operatie laparoscopisch uit te voeren. Bij de operatie zijn meestal de baarmoeder, de eileiders of de eierstokken betrokken. In deze brochure vind je eerst algemene informatie over die organen. Vervolgens wordt beschreven welke de meest voorkomende redenen voor een operatieve laparoscopie zijn, wat er tijdens de operatie gebeurt en welke risico’s eraan verbonden zijn.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Contraceptie

  Contraceptie

   Een handige link met alle informatie over contraceptie. Wat moet ik doen als ik mijn pil vergeten ben. Wat is de vaginale ring...
  http://www.voeljevrij.be

  Link

Visitekaartje

Gynaecologiepraktijk Beveren

Hoofdspecialisatie:
Gynaecologie

Praktijklocatie

Gynaecologiepraktijk Beveren
Grote Markt 10 Bus 5
9120 Beveren

tel.:  03-775 24 46
fax:  03-775 21 57

Openingsuren van het secretariaat:

Ons secretariaat is alle dagen behalve dinsdag geopend van 09h tot 20h.Parking vlakbij


zie plan


Contact Sint-Augustinus

Consultatie: 03 443 36 63

Materniteit: 03 443 35 39Deze site vervangt geen medische consultatie