naar de inhoud gaan

Kaakpijn

Temperomandybulaire dysfunctie

Temporomandibulaire dysfunctie, TMJ

Temporomandibulaire dysfunctie, TMJ

 kaakpijn, kaakklachten,tmj, aangezichtspijn, hoofdpijn, kaakgewricht


 

 
Onder kaakklachten of tmj-dysfunctie verstaan we alle klachten en aandoeningen die te maken hebben met het niet goed functioneren van het kaakgewricht of de spieren errond.
Deze klachten veroorzaken vaak pijn in en rond het kaakgewricht en geven een uitstralende pijn naar het aangezicht, hoofd en het oor. Eveneens kan er oorsuizingen of tinnitus ontstaan t.g.v. kaakpathologie. De behandeling bestaat voornamelijk uit het afleren van verkeerde, slechte gewoontes t.h.v. de kaken. 
Eveneens zal de kinesist zal samen met de tandarts, orthodontist, paradontoloog zoeken naar de beste occlusie (druk) t.h.v. de tanden. Dit kan aan de hand van een behandeling door kinesitherapie, manuele therapie samen met/zonder het voorschrijven van een opbeetplaat.                                                  
picture7584070377010376649.jpg
De kinesist of manueel therapeut kan de spanning en beperking rond de kaak , schouder -  en nekregio verminderen met manuele therapie, ontspanningstherapie, mobilisatie,stretch... De pijnpunten t.h.v. de aangezichtsspieren worden behandeld (o.a. door myofasciale- en triggerpunttherapie). 
Dysfuncties t.h.v. het kaakgewricht  (TMJ) kunnen zeker hoofdpijn, aangezichtspijnen, zenuwpijnen, oorpijn, oorsuizingen (tinnitusalsook nekpijn en andere klachten in het lichaam veroorzaken.   

Aangemaakt door:  Kinesiste Natalie Van Duysen

Datum van publicatie:   9-10-16
Datum van de wijziging:  30-10-16
 
 

Visitekaartje

Kinesiste Natalie Van Duysen

Kinesistherapeute, Erkend Manueel Therapeute

Meer wetenContacteer mij


Deze site vervangt geen medische consultatie