naar de inhoud gaan
U bent hier:  Start  > Alg en Sportkiné  > Wat?

Alg en Sportkiné

Wat?

myofasciaal therapie - dry needling

myofasciaal therapie - dry needling

 Wat is myofasciaal therapie - dry needling - triggerpunttherapie


 

 
Dry needling is een vorm van behandelen van pijnpunten die veroorzaakt worden door het verkeerd functioneren van spieren. Deze punten worden triggerpunten genoemd. Deze punten veroorzaken pijnen met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Ze ontwikkelen zich niet steeds in de zone waar de pijn wordt beschreven, maar zijn het oorzakelijke pijnpunten op afstand.                                       
picture7887646589778749550.jpg
Triggerpunten worden behandeld door middel van het aanprikken met 'droge' acupunctuurnaalden (geen vloeistof geïnjecteerd) en manuele rekkingstechnieken. Indien het juiste punt in de spier wordt aangeprikt, voelt u uw herkenbare pijn. Deze spier spant dan even kort aan, wat een krampgevoel geeft en leidt tot de ontspanning van deze spier.
Dit resulteert na een 2-tal dagen in een reeds duidelijk merkbare vermindering van pijn nl. een soepele spier en een grotere beweeglijkheid van het gewricht. 
Deze myofasciaal techniek of dry needling kan bijdragen tot de behandeling van sportletsels, overbelastingsletsels (vb. tendinopathie), rug- en nekklachten, hoofdpijn, TMJ-problematiek, chronische pijnklachten, whiplash, enzovoort.

 

www.dryneedling-gent.be

Aangemaakt door:  Kinesiste Natalie Van Duysen

Datum van publicatie:   9-10-16
Datum van de wijziging:  29-10-16
 
 

Visitekaartje

Kinesiste Natalie Van Duysen

Kinesistherapeute, Erkend Manueel Therapeute

Meer wetenContacteer mij


Deze site vervangt geen medische consultatie