naar de inhoud gaan
U bent hier:  Welkom

Patientenfolders

Beste patient, 

 

Hier kan u allerlei informatie vinden over allerlei gynaecologische onderwerpen, voor meer info kan u uiteraard terecht bij Dr. Hosseini.

Focus op...

 • Vaccinatie baarmoederhalskanker

  Vaccinatie baarmoederhalskanker

  Een bijkomend wapen tegen baarmoederhalskanker is beschikbaar: vaccinatie. Goed nieuws voor alle meisjes en vrouwen. In onderstaande folder kan u er alle informatie over terugvinden. voor meer informatie contacteer uiteraard uw arts.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Hysterectomie

  Hysterectomie

  Verwijderen van de baarmoeder In deze patiëntenbrochure vind je algemene informatie over de hysterectomie. Wat er precies gebeurt tijdens deze operatie, verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Deze patiëntenbrochure geeft je toch al een idee van wat je mag verwachten als je een hysterectomie moet ondergaan. Het is belangrijk dat je zelf achter een ingreep staat. Bij een geplande ingreep heb je ruim de tijd om na te denken. Gebruik die tijd om goed te overleggen. Laat je pas opereren wanneer je voldoende weet over alle mogelijkheden om je probleem te onderzoeken of te behandelen. Daartoe dient onder andere deze patiëntenbrochure. Alle opties kun je natuurlijk ook best met de gynaecoloog, je vertrouwensarts, bespreken.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Hysteroscopie

  Hysteroscopie

  Kijkonderzoek en -operatie in de baarmoeder In deze patiëntenbrochure vind je algemene informatie over de hysteroscopie. Wat er precies gebeurt tijdens deze ingreep, verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Deze patiëntenbrochure geeft je toch al een idee van wat je mag verwachten als je een hysteroscopie moet ondergaan. Het is belangrijk dat je zelf achter een ingreep staat. Bij een geplande ingreep heb je ruim de tijd om na te denken. Gebruik die tijd om goed te overleggen. Laat je pas opereren wanneer je voldoende weet over alle mogelijkheden om je probleem te onderzoeken of te behandelen. Daartoe dient onder andere deze patiëntenbrochure. Alle opties kun je natuurlijk ook best met de gynaecoloog, je vertrouwensarts, bespreken.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Vruchtwaterpunctie

  Vruchtwaterpunctie

   Wat is invasieve prenatale diagnostiek? Door middel van een kleine ingreep, een punctie, (vlokkentest, vruchtwater- of navelstrengpunctie) wordt weefsel of vocht opgevangen (placentavlokjes, vruchtwater of bloed). Dat weefsel of vocht is afgeleid van de foetus en bevat dus dezelfde genetische informatie. Op die stalen kunnen vervolgens verschillende testen worden uitgevoerd. Wie komt in aanmerking? Deze testen zijn enkel nodig als er een verhoogd risico is tijdens de zwangerschap. Dat kan een abnormaal resultaat zijn van een echo tijdens het eerste trimester, een afwijking die vastgesteld is op een latere echografi e of een gekende erfelijke aandoening. De testen zijn ook aangewezen bij een zwangerschap op hogere leeftijd. Je kan het best met je gynaecoloog bespreken of je tot de risicogroep behoort. Vlokkentest of vruchtwaterpunctie? Bij de keuze tussen een vlokkentest of een vruchtwaterpunctie speelt niet alleen de zwangerschapsduur een rol, maar ook de aard van het onderzoek. Onderzoek naar infecties (CMV, toxoplasmose,…) kan bijvoorbeeld enkel via een vruchtwaterpunctie. De keuze voor een bepaald type onderzoek kan je bespreken met de arts die je zwangerschap begeleidt. Je kan ook advies inwinnen bij een centrum voor prenatale diagnostiek. Vóór de test zal een geneticus van het centrum je vragen beantwoorden over de testen, de resultaten en de mogelijke risico’s.
  Vervolg lezen

  Bestand
 • Curettage

  Curettage

   In deze patiëntenbrochure vind je algemene informatie over de curettage. Wat er precies gebeurt tijdens deze ingreep, verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis. Deze patiëntenbrochure geeft je toch al een idee van wat je mag verwachten als je een curettage moet ondergaan. Bij vragen kan u echter altijd terecht bij uw arts.
  Vervolg lezen

  Bestand

Visitekaartje

Dokter Homa Hosseini

Gynaecologie

Praktijklocatie

Dr Homa Hosseini
Gitschotelei 297 b/2
2140 Borgerhout

tel.:  03-4640031
fax:  03-3124432


zie plan

Deze site vervangt geen medische consultatie